Saltviks kommunkansli ser helst att besök förbokas.

Med anledning av ökad smittspridning betjänar vi helst på distans. Vi uppmanar till att boka eventuella besök i förväg och vi hjälper gärna till via telefon och e-post. Post och ansökningshandlingar kan lämnas i brevlådan vid huvudingången under kontorstid och övrig tid i brevlåda vid infarten till kommunkansliet. Ni når tjänstemännen på e-post och telefon som vanligt. 

Uthyrning av idrottshallar och fritids-/hobbyverksamhet

I enlighet med Ålands landskapsregerings beslut (79 S3) 6.5.2021 gäller följande rekommendationer:
Hobby- och fritidsverksamhet för vuxna i kommunens idrottshallar tillåts för upp till 20 personer (50 personer om man följer landskapsregieringens anvisning om förhindrande av coronasmitta) under perioden 6.5-20.5.2021. Detta betyder att vi i Saltvik har fritidsaktiviteter både inne och ute för barn och ungdomar samt att det går att boka träningstider i våra hallar.

Ödkarby bostadsområde / Solhöjden

Vill du bo vackert centralt på landsbygden på Åland, naturnära men ändå på gångavstånd till både butik, post, daghem och badstrand? Saltviks kommun har lediga tomter i bostadsområdet Solhöjden som ligger i Ödkarby, Kroklund! 

Till skolan är det ungefär 2 kilometer och till daghemmet ungefär 1 kilometer. Närmaste badstrand (Notplan) är bara några hundra meter bort. Under vintern finns skidspår (ungefär 1 kilometer) och slalombacke (ungefär 6 kilometer) i närheten. Mariehamn ligger cirka 20 minuters bilfärd bort.

På bostadsområdet finns 25 tomter för både egnahem och radhus. Området är färdigt förberett med gatubelysning och för anslutning till kommunalt avlopp, vatten och el.

Vill du köpa tomt finns de till salu hos Ålands Fastighetskonsult Ab.

Ödkarby bostadsområde/Solhöjden

Publicerad 26.2.2020
Uppdaterad 22.3.2021