Saltviks kommunkansli ser helst att besök förbokas.

Med anledning av ökad smittspridning betjänar vi helst på distans. Vi uppmanar till att boka eventuella besök i förväg och vi hjälper gärna till via telefon och e-post. Post och ansökningshandlingar kan lämnas i brevlådan vid huvudingången under kontorstid och övrig tid i brevlåda vid infarten till kommunkansliet. Ni når tjänstemännen på e-post och telefon som vanligt. 

Uthyrning av idrottshallar och fritids-/hobbyverksamhet

I enlighet med Ålands landskapsregerings beslut (79 S3) 6.5.2021 gäller följande rekommendationer:
Hobby- och fritidsverksamhet för vuxna i kommunens idrottshallar tillåts för upp till 20 personer (50 personer om man följer landskapsregieringens anvisning om förhindrande av coronasmitta) under perioden 6.5-20.5.2021. Detta betyder att vi i Saltvik har fritidsaktiviteter både inne och ute för barn och ungdomar samt att det går att boka träningstider i våra hallar.

Se & uppleva

I Saltvik finns mycket att se och uppleva, såväl kultur som natur.

Större årligen återkommande evenemang är den mycket populära vikingamarkanden, som Fornföreningen Fibula arrangerar i Saltvik, Kvarnbo varje år i slutet av juli. I september varje år ordnar Skördefestens Vänner en stor skördefest, där även gårdar i Saltvik håller öppet.    

Visit Åland är Ålands officiella turist- och medlemsorganisation. Visit Ålands huvuduppgifter är att marknadsföra resmålet Åland och att tillsammans med den lokala besöksnäringen utveckla turismen på Åland.
Klicka här för att komma till Visit Ålands hemsida

Fiskekort
Via länken här nedan framgår fiskeområden. Närmare information om var du kan köpa fiskekort och regler hittar du på Visit Ålands hemsida.
Klicka här för att läsa mer om fiskeområden på Åland på fiskekort.ax.

Sevärdheter i Saltvik

Zooma ut på kartan för att se de utmarkerade sevärdheterna i Saltviks kommun.

Publicerad 26.2.2020
Uppdaterad 5.6.2020