Resultat från medborgarundersökningen 2023

Under hösten 2023 genomförde Ålands statistik och utredningsbyrå (ÅSUB) en medborgarundersökning i ett flertal kommuner på Åland, däribland Saltvik. Den 12 februari 2024 presenterade Sanna Roos från ÅSUB kommunens resultat för kommunfullmäktige. Ni hittar presentationen via länken här intill.

Enkäten besvarades av 132 personer i Saltvik och resultatet var mycket positivt. Hela 98 %  av de som svarat på enkäten tycker att Saltvik är en bra plats att bo och leva på (70 % svarade ”mycket bra” och 28 % ”ganska bra”). 82 % skulle rekommendera andra som inte bor i kommunen att flytta hit (56 % svarade ”helt och hållet” och 26 % ”till stor del”).

Vi har även fått in förslag på förbättringar och utveckling av kommunen vilket vi nu kan jobba vidare med.

Via denna länk kommer ni till ÅSUBS publicering av enkätresultaten: Medborgarundersökning 2023 | Ålands statistik- och utredningsbyrå (asub.ax)

Kommunen tackar så mycket för deltagandet och hoppas att denna enkät kan bli återkommande. Tveka inte heller att höra av er med tankar och idéer till kommunkansliet eller de förtroendevalda, tillsammans kan vi göra Saltvik ännu bättre.

Avslutningsvis vill vi dela en kommentar från enkätsvaren:

”Kommunen ska hålla sig till traditionella och lagstadgade uppgifter. Och det gör Saltvik bra. Kommunen har gjort, och fortsätter, att satsa på barnomsorg, skola och äldrevård, mer och bättre än många andra.”