Saltviks kommunkansli ser helst att besök förbokas.

Med anledning av ökad smittspridning betjänar vi helst på distans. Vi uppmanar till att boka eventuella besök i förväg och vi hjälper gärna till via telefon och e-post. Post och ansökningshandlingar kan lämnas i brevlådan vid huvudingången under kontorstid och övrig tid i brevlåda vid infarten till kommunkansliet. Ni når tjänstemännen på e-post och telefon som vanligt. 

Uthyrning av idrottshallar och fritids-/hobbyverksamhet

I enlighet med Ålands landskapsregerings beslut (79 S3) 6.5.2021 gäller följande rekommendationer:
Hobby- och fritidsverksamhet för vuxna i kommunens idrottshallar tillåts för upp till 20 personer (50 personer om man följer landskapsregieringens anvisning om förhindrande av coronasmitta) under perioden 6.5-20.5.2021. Detta betyder att vi i Saltvik har fritidsaktiviteter både inne och ute för barn och ungdomar samt att det går att boka träningstider i våra hallar.

Biblioteket

Saltviks biblioteks ljusa lokaler ligger i samma byggnad som Rangsby skola.

På biblioteket har du möjlighet att låna böcker och tidskrifter. På plats kan du dessutom läsa de åländska dagstidningarna och Hufvudstadsbladet.
Vår målsättning är att hålla ett fräscht bokbestånd och vi köper regelbundet in nya böcker. Kanske har du själv önskemål om böcker du vill att ska köpas in? Kontakta då biblioteket.

Sök i databasen bibliotek.ax

Här kan du söka böcker, tidningar, CD-böcker, DVD-filmer och talböcker och annat som finns på biblioteken på Åland.
Samma lånekort kan användas på alla bibliotek på Åland.
Klicka här för att söka, låna eller läsa mer på bibliotek.ax

Utställningar och evenemang

I biblioteket finns möjlighet att ställa ut konst, hantverk och andra intressanta ting. Utrymmet passar också för små kulturevenemang som till exempel författarkvällar. Ta kontakt med biblioteket om du är intresserad.

 

Publicerad 24.2.2020
Uppdaterad 30.3.2021