Saltviks kommunkansli ser helst att besök förbokas.

Med anledning av ökad smittspridning betjänar vi helst på distans. Vi uppmanar till att boka eventuella besök i förväg och vi hjälper gärna till via telefon och e-post. Post och ansökningshandlingar kan lämnas i brevlådan vid huvudingången under kontorstid och övrig tid i brevlåda vid infarten till kommunkansliet. Ni når tjänstemännen på e-post och telefon som vanligt. 

Uthyrning av idrottshallar och fritids-/hobbyverksamhet

I enlighet med Ålands landskapsregerings beslut (79 S3) 6.5.2021 gäller följande rekommendationer:
Hobby- och fritidsverksamhet för vuxna i kommunens idrottshallar tillåts för upp till 20 personer (50 personer om man följer landskapsregieringens anvisning om förhindrande av coronasmitta) under perioden 6.5-20.5.2021. Detta betyder att vi i Saltvik har fritidsaktiviteter både inne och ute för barn och ungdomar samt att det går att boka träningstider i våra hallar.

Båt, vatten, flotte, skog

Turism & näringsliv

Besök Saltvik – med skärgården runt hörnet

Saltvik är Ålands största kommun till ytan sett och norra Ålands skärgård är enligt många Ålands vackraste. Djupa vikar skär in i landet och utanför möts du av en vidsträckt arkipelag, perfekt för paddling, båtliv och fiske.

I Saltvik finns Ålands högsta berg (Orrdalsklint) och Ålands största slätt (Hagaslätten).  Åland steg ur havet för ca 10 000 år sedan och Saltvik var det första land som syntes.  Läs mera om vår rika historia här.

Näringsliv i Saltvik – entreprenörskap och företagsamhet

Frågor som rör näringsliv och främjande av entreprenörskap och företagsamhet i Saltviks kommun handläggs av kommunstyrelsen. Ärenden som rör lantbruk handläggs av Lantbruksnämnden för norra Åland.

Saltviks kommun har industritomter till försäljning i Haraldsby. Klicka här för att läsa mer om dessa under Bygga och bo.

För ytterligare information i näringslivsfrågor kan ni ta kontakt med kommundirektören.

Klicka här för att läsa mer om Lantbruksnämnden på Finströms kommuns hemsida.

 

Publicerad 6.9.2019
Uppdaterad 14.5.2020