Saltviks kommunkansli och bibliotek betjänar på distans under tiden 1.3 – 14.3.2021

På grund av rådande smittläge och landskapsregeringens rekommendation om begränsningar (27.2.2021) stänger kommungården i Saltvik för obokade besök. Ni når tjänstemännen på e-post och telefon som vanligt. Post och ansökningshandlingar kan lämnas i brevlådan vid infarten till kommunkansliet.

Biblioteket betjänar på distans och all fritidsverksamhet ställs in.

Båt, vatten, flotte, skog

Turism & näringsliv

Besök Saltvik – med skärgården runt hörnet

Saltvik är Ålands största kommun till ytan sett och norra Ålands skärgård är enligt många Ålands vackraste. Djupa vikar skär in i landet och utanför möts du av en vidsträckt arkipelag, perfekt för paddling, båtliv och fiske.

I Saltvik finns Ålands högsta berg (Orrdalsklint) och Ålands största slätt (Hagaslätten).  Åland steg ur havet för ca 10 000 år sedan och Saltvik var det första land som syntes.  Läs mera om vår rika historia här.

Näringsliv i Saltvik – entreprenörskap och företagsamhet

Frågor som rör näringsliv och främjande av entreprenörskap och företagsamhet i Saltviks kommun handläggs av kommunstyrelsen. Ärenden som rör lantbruk handläggs av Lantbruksnämnden för norra Åland.

Saltviks kommun har industritomter till försäljning i Haraldsby. Klicka här för att läsa mer om dessa under Bygga och bo.

För ytterligare information i näringslivsfrågor kan ni ta kontakt med kommundirektören.

Klicka här för att läsa mer om Lantbruksnämnden på Finströms kommuns hemsida.

 

Publicerad 6.9.2019
Uppdaterad 14.5.2020